Wednesday, June 27

Adik saya dapat kawan baru heh

This is going to be a short entry. 
I pun nak gi basuh kain kekgi, persediaan untuk match esok Spain ngan Portugal.
Boleh bet ngan bapak i sapa kalah kena jemur kain, satu gol satu bakul.
U guys ada idea nak suruh i buat tarian ape kalau i menang?
Sambil bapak i jemur kain nanti buleh i menari kuda kepang keliling dia ke? gamelan ke? 
Yoga pon boleh ajak jiran india sebelah rumah teman i nari tepek bunga melur kat dahi seketul dua.

Jemur kain tu pak!!!


Hoyeaaaah ini bakul kain kedua pak!!
Berhenti solat zohor dulu pak!! jap lagi sambung jemur kain balik pak!!


Wohoooooo sakitnya hati bapak tengok i yoga gitu.
Talking tom boleh jadi tukang sorak. Ape nak jadi ni~~~

Ini bukan judi okeh ini adalah salah satu cara meringankan beban ibunda terchenta.
Contoh ada di sini. Bahagia sungguh mak i amik gambar dari tingkat atas dapat mc jemur kain sehari.

Ok let's start.
Masihkah kau ingat pada entry bapak saya comel ini?
Kan i ada berleter pasal ibu bapa dan pesbuk.

Kami adik beradik ada stalker setia tau.
Bukanlah stalker i paham je sebagai ibu bapa mereka haruslah memantau anak mereka ya. Bayangkan jika anak-anak bertindak liar tak terkawal ibarat kera sabung-menyabung perangai dah cemana. Sana sini hupdate status yang mencemarkan imej orang jawa tak ke nanti kena denda tak dapat makan mee jawa setahun. Apatah lagi mencontengkan crayon di muka mak bapak oh sangatlah tidak patut walaupun crayon lagi santek dari arang. Haaaaa mood Fadhilah Kamsah i datang dah.


Ok back to the topic, ini adalah sedikit sedutan dari entry bapak comel tersebot:

''I tahu ramai para hadirin di luar sana yang block parents kat pesbuk ye dok? ye dok?
Ada yang unfriend tak pun buat dua accounts.
Pahtu ada jugak yang guna nama lain atau bin lain.''



Well...guess whats on my newsfeed?



Recent Activity
Yesterday at 6.25 pm



Tak kemana spongebob dikejar, bagi crabby patty nampaklah ia.
Baru je adik i tak kawan kejap terus dapat friend request, lantas mak bapak suruh approve request kau jangan main-main kiah oiiii~~ buat tarian shinchan sikit~~



Nana oh nana~~~ awak memang tak dapat lari lah nana~~~~
Eksyen Kamen~~ Eksyen bi bibibibibibibibibibi~~~


There are times u feel like u wanna be free ye dok? bebas dari pantauan ibu bapa.
Tapi percayala ini semua demi kebaikan kita jugak. I pun bukanla baik sangat ada jugak masa jadi hantunye.
And sometimes jiwa remaja tu takleh nak pikir mana betul mana salah maka biarlah ibu bapa tapis mana perlu sebab dierang lagi banyak makan kicap kipas udang daripada kita. I pun ada je buat status and ada jugak wallpost yang tak patut tapi nasib macam baik kenkadang parents i terlepas pandang hiks. 
*jangan lupa sebelum tu semayang hajat dua rakaat*

Eh tapi ini serious sangatla menggeletek perut. Cacing dalam perut i pun berenti menari poco-poco bila nampak kat newsfeed adik ngan bapak baru kawan. Actually kiterang saje je nak test mak ngan bapak berapa lama baru sedar bila unfriend. Ternyata masa yang diambil sangat singkat untuk kantoi. 

Nampak kat newsfeed je i terus post kat wall adik i.

And here is the ending.





''Sama-sama pak...................'' jawab nana sambil tikam bantal.





21 comments:

Fathin || Bamir said...

hahahahahaha....kak tiara nie kalau dah update ayat kene 2,3 kali baca baru paham.

Tiara Fazlin said...

hahaha kite suke type takde fullstop sebenarnye kite pun susah nak paham kite type ape sobs

ungu lavender said...

comel bapak ampa..

syahiraaghani said...

kah kah kah!! sadis nana!

eh kak tiagha boleh menari tor tor. hahaha! itu budaya malaysia. :p

dunia milik si yaya said...

alkisahnya ter kene perli ngan bapak di dunia maya huhuhui

Tiara Fazlin said...

ungu: ini bukan comel ini comel sangat hadoilaaaa

syahirah: nana tengah tikam bantal ke seploh ni sadis sunggoh

yaya: hahah bapak oh bapak..kesian nana

Aujinz said...

Bahahahahhaa.. comel betulPak Jaludin.. koh koh koh

Tiara Fazlin said...

aujinz: not Pak Jaludin, we call him Daddy Din Comel glamer sikit u~~ hehe

ascil.punye.lah said...

ahhhaaahaahha comel betul din comel.eh?apalah nana ni berani unfriend bapak kan dah kantoi tuuuu.hahaha

NOR ERNA SHAFIQAH said...

hahaha,,lawak giler kak...cpt je kantoi dgn pak ea..hehe

Elina Saufi said...

hohohhohoh/... lawak akak punya entry ! selalu je saya gelak ! sampai roomate pandang semacam je ngan sy. huahuahua

niDa said...

hahahaha.... kesian... adik i siap tulis kat fb die "no family here" cewaaahhh..... tapi add jugak... hahaha

Tiara Fazlin said...

ascil: tu lah nana pucat muka bila mak tanye bakpe takleh tengok wall awok niiii

erna: haha tak sampai setengah hari pun!

elina: kemsalam roommate ckp i lap u! :p

atd said...

terima kasih bila approve??

real troller!

a little less conversation said...

u nye pak ada blog..mau follow!!! kah3 =]

izuddinrahim said...

mohon pak kutip semua password anak2 pulak lepas ni. check inbox. hahaha

mR.aSLaN said...

lama tak melawat blog girlfrend i .

Tiara Fazlin said...

atd: haha bapak bergurau senda

bapak kalau ade belog abisla tutup blog i =p

ustat: haha over tau nak password teros

hai mr.aslan gf awk dah kawin la =p

Botak said...

jemur² kain tak best., pasni up sikit pertaruhan., bersihkan satu rumah, masak, pergi pasar blablabla., hahahaha..

Azharizman Al-Azk said...

HaHaHaHa...
Tiara Klu Dh Update Mmg X Pernah Suram La Dgn Story Er...
Ade jek Mnde Yg Blh Wat Org Tkucil.. Tp Yg Part Ayah Frenz Gn Nana Mmg Klakar La...
Xtau La Cmne Reaksi Nana Time Uh... Cam Nk Ngok Jek... HaHaHa

Atiqah Wadiah said...

hik3..tiara kena jemur kain ke ayah tiara yg kena jemur kain?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...