Friday, January 27

Eh bapak kenapa tak menari kali ni?

Homaigad i update blog lagi.
Empat kali seminggu memang tak pernah berlaku.
Empat kali sebulan pun jarang terjadi.
Seriouslah i bosan ni habis exam dua minggu cuti.
Oke kali ni janji tak cakap banyak i upload gamba je.
Lagipun internet sini laju upload gamba ke blog cuma setengah saat.
Laju dia ibarat mat rempit superman berdesup meredah road block.
Motor pun tak nampak dah JPJ ingat superman sungguh yang terbang.

Sekarang nak tanya.
Sapa tengok video Old Trafford Stadium Tour?
I tahu suara i buruk macam kartun tak payah bagitau i mengaku dulu.

Justeru, berdasarkan bideo tersebut sudah terang tak payah suluh lagi dah me and my dad tidak berada di team yang sama.

Im the red and he's a gunner.

Maka bila Man United kalah akan berlaku lah scene bapak i menari depan skype, tarian apa pun i tak tahu. Gamelan pon boleh. Ulik Mayang pon boleh.
Dahla menari sambil pakai kain pelikat.
Cuba bagitau mana nak cari penari Ulik Mayang si Puteri Tujuh pakai kain pelikat.
Puteri berjantina lelaki pulak tu.

Tapi tapi bila Arsenal kalah molek pulak beliau offline skype dengan gigihnya.

Kenapa i tak offline skype time Manchester United kalah?
Sebab i tak nak jadi anak derhaka.
Maka i redha tengok beliau mempersembahkan tariannya.
Lompat sini lompat sana.
Jerit sampai bingit telinga.
Dah kenapa ayat ni bunyi macam pantun pulaknya.


Pada 22 January yang lepas.......

I typed hewhewhew because that is the most annoying laugh my dad hates it when i do it haha.


LIVE stream dari laptop in my room.
my dad tengok LIVE dari tv kat rumah. 


FIRST HALF:


Man Utd (1) vs Arsenal (0) 

 Valencia 45' 


SECOND HALF:


Man Utd (1vs Arsenal (1) 

Robin Van Persie 71'











END OF MATCH:

Man Utd (2) vs Arsenal (1) 

 Valencia 45'  Welbeck 81'

Percubaan pertama.....
Kita bukak skype sebab pesbuk takde respon.
Status skype tu adik i tulis. Nana tulis dia baik, Ida pulak terus tambah kat belakang lagi koya.
Apa-apa la kau dik haha.



Percubaan kedua......
Tak dapat skype kita call henpon.
The other party did not answer your call.
The other party did not answer your call.
The other party did not answer your call.
The other party did not answer your call.
The other party did not answer your call.


''Hello bapak! apa cerita ni Arsenal kal......'' 


The other party ended the call.
Duration of call : 27 seconds.

25 January setelah tiga hari akhirnya beliau dapat dihubungi.......


2 bakul kain = muka ketat

Sejak hari itu, bapak i tak nak tengok Liga England aka EPL dah, beliau nak layan Liga Sepanyol je.
Tak kisahlah asalkan kain dah dijemur walaupun muka ketat macam tak rela.
Apa ni bapak tak kan dah give up. Arsenal tak dapat piala lagi ni since 2005 apa cerita.
Tapi tapi we still have one thing in common. 
Warna jersey home and away sama merah sama biru.
Oh bapak kira ok la tu kita masih sehati sejiwa gittu. 
Senyum sikit sambil jemur kain tu bapak. Tak hemseng la jika bermuka ketat.

Itu sahaja lah liputan bola untuk kali ini.
Laporan diakhiri dengan ucapan:
''Hala Gunners? Halahaiiii bapak ku~~''
Saya, Karam Terus Tenggelam melaporkan dari Dublin, Ireland untuk TV3. 
Sekian terima kasih.


Bapak, along rindu bapak.
*nanges*


42 comments:

ascil.punye.lah said...

maaf bapak dah tido.hahaahahahahaha,kelakar.macam anak dia jgak.

Anonymous said...

wakakaka!!!!pagi2 wat prut sakit..air mte kuar...huhuhuhu!!!

fifitiez said...

hihihi..suka2! tiara update la hari2.i suka.. :)

Mardhiyatun Nisa said...

Muka ketat tu tak menahan. Haha

ked said...

ahaks!
tu mesti keje adik2 u snap gmbar bapak tengah jemur kain pastu report kat u kan tiara?

both of you are soooo sweet!

Tiara Fazlin said...

ascil: hahah hebat my dad tengah tido boleh type msg jgn main2

anon: i dgr u gelak heh

fifitiez: i have lots more to merepek kat blog ni tp rasa macam awkward pulak update byk kali..tak biasa..ehehehe

mardhiyatun: dia marah tu jangan nak haha sangatlah! heeeee

ked: hahah ked! i rasuah adik i ni! nasib baik ada camerawoman tukang amik gamba! tapi my dad mmg menepati janji lah kalah jemur kain 2 bakul! #salute

Inzell said...

Hahaha..comel la korang anak beranak

Aujinz said...

Bapak U boleh join ngan I sebab sama sama The Gunners... koh koh koh..

tapi saya kena basuh baju sendiri, sidai sendiri.. dah biasa walopon tak rela..
kih kih kih...

azila abdullah said...

hahaha klakar la...buka ketat jemur baju x tahan tu...

Aflina Affandi said...

dan2 je 'bapak dah tidur' haha, sempoi gila your bapak :D

sheeraY said...

oh bapak . simpati =,='

suk said...

i hope one day i'll become a sempoi bapak like yours. ececeh.

haasyaa said...

I thought you guys are just joking sampai kena sidai kain 2 bakul? Haha hebat! Y'know my whole family are the red devils!! GGMU!

berrycute Lolly said...

skema betul tengok muka bapak u idai kain.. air muka tak boleh terime kekalahan nih.. hehe

berrycute Lolly said...

skema betul tengok muka bapak u idai kain.. air muka tak boleh terime kekalahan nih.. hehe

hafizah alias said...

tiara, comel lah perangai bapak ko! hahaha.
sidai kain tu betul2 ke? muahaha.
maklumlah phg kan asyik ujan je, cian diaaa. muke mcm kene buli.

Ilyani Sophia said...

red devil, red itu saya. liverpool!btw, nice!

Emmet said...

wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

Bonamana Mun said...

macam2 la che tiara ni.MU vs Liverpool jgn tk tgok la tau. Pnyokong kena always support utk tnjuk ksetiaan. BTW,posing ngn bju MU tu lbih kurg je ngn gmbr dlu. ke gmbr dlu tu?hehe...

laskar pelangi said...

tiara comel!pinjam topi pelisssssss! hihihi :)

adibhisham said...

bapak,bapak..

Diyana said...

Huuu ayah akak sangat cool .Jemur kain alolo comelnyaa

Akak comel gila k !!

One-Nie said...

suka cerita father daughter bonding! :D
btw, i'm new here.. :D

nia marlissa said...

comel je bapak

aalia shahira said...

wakaka,lawak la kak tiara.kita ngn abah kita pon selalu mcm tu..kalau dia kalah,muka bajet cool padahal dlm hati berambu air mata kalah.hihi

Anonymous said...

tiara, kemana fb "tiara fazlin jaludin" menghilang?

mangomunirah said...

mane fb tiara chaplin nih,eh fazlin.bosan tade status hupdate sengal dari beliau,bosan news feed den.kembalilah kembalilah,haha

atd said...

baca entri ni, tetiba lak nak baca buku fever pitch!

download pdf!!!

Anonymous said...

tiaRa! hang deactivate fb kaaa

Botak said...

orang tua² memang suka team arsenal., hehehe..

cik.eica said...

kakahhh! btw im chelsea tiara :D

Tiara Fazlin said...

hahahahahah ni haa bapak i kemsalam kat semua..sila bangga..hehehe

Tiara Fazlin said...

oh by the way, im back on fb :)

Zakwan Razak said...

Comel gila Tiara dan bapaknya :D

rara aziz said...

hahaha, bapak oo bapak. sanggup bpk tk mo angkat call bape hari:D

Viccmalarn said...

Alololo.. comelnya...:)

Tiara Fazlin said...

zakwan: hahah jangan kata comel my dad tgh panas tu, habis i balik msia nnti!

rara: hahah bapak takut kena jemur kain!

vicc: habisla i balik msia nnti.....

Nurul Amanina said...

saya pun minat man U. huahua.. tak sangke smpai macam tu perang dinginnye.. hewhehe :DD

J. Hass said...

cool lah bapak

Tiara Fazlin said...

Amanina: haha world war 3 senjatanya kain berbakul-bakul :p

J.hass: bpk memey cool!

Q said...

GGMU !!!

saje nk test komen sket...hewhew

Tiara Fazlin said...

yeay! Q pandai komen! =p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...