Friday, April 5

Mari pergi ke rumah bibik

Bibik stories have always amused me.
They are just plain innocent and straight forward takde nak cover cun.
Oh before that.
For your information, i ni paling maximum 7 bulan je boleh jauh dari rumah.
Lepas tu akan mula la meroyan nak balik Malaysia, siap berhalusinasi okeh.
Pernah la sekali pemadam stabilo tu i nampak macam petai, bila kunyah je....


Dah bakpe rasa petai cenggini weh sejak bila petai ni berevolusi aku baru je tak balik malaysia 7 bulan bukannya 7 tahun dinasor pun tak laju gini evolution rate dierang.



Ha ce tengok ni.
Unta pun boleh juling tak reti beza mana satu pemadam, mana satu petai.

Sobs terus menitik air mata. Tiara, ini bukan petai ini pemadam, berhalusinasi rupanya diriku ini.
Tengok, intro pun dah sedih camni cepat semua sediakan tisu seploh gulung.
Homesick is a cruel disease.


Where were we again?
Oh okay bibik story.
I tetiba teringat my other bibik ni, tak pepasal homesick teringat bibik.
Eh ini bukan bibik yang suka gayut dengan boipren tu.
Bibik yang ni dah ada suami so dia bergayut kat pokok jela nak tambah ketinggian.

There was this one day i dengan family nak gi KL. Masa ni bibik tu dah tak keje with my family. Beliau macam dah abis kontrak ke camne entah, tak ingat dah. She always call my parents tanya khabar semua pastu sokmola jemput datang ke rumah dia kat KL. I think masa ni dia keje kat restoran she rent a house la kut and dia ajak kiterang melawat dia gitu.

So before sampai KL, bapak i saje la call bibik tu tanya rumah beliau area mana bolehla kiterang singgah kejap. Boleh jugak bedal stok tempe bibik ataupun paksa dia berlakon jadi Sundelbolong macam best pulak dapat tengok hantu indon secara live.

Maka perbualan antara bapak dan bibik pun bermula.

"Hallo bik apa kabar kiterang nak gi KL ni bolehla datang melawat bla bla bla bla rumah bibik ni kat mana boleh kasi alamat bla bla cemana nak pegi ni bik bagi arah bisa ngak bik bla bla"

Tetiba ekpresi muka bapak i berubah.


*initializing information*
loading............


I pun serta merta bertanya dengan penuh suspennya.
"Kenapa pak? Susah ke nak gi rumah bibik?"

Bibik bagitau bapak camni.

"Bapak masuk KL terus belok kanan. Maju di jalan lurus sampei kelihatan satu tadika.
Rumah bibik di belakang tadika itu aja pak"

Masuk KL terus belok kanan nan nan~ Masuk KL terus belok kanan nan~ nan~ *bergema*

Apa lagi i pun campak GPS bapak i keluar tingkap pahtu sumbat CD raya dalam kereta.

Bercucuuuuran~~ air mata~~~ bila mengenangkan~~
Peta KL~~ ditelapak kaki bibik ku~~




20 comments:

FozyAliya said...

mcm2 lah tiara nie kan hahah..bila nak citer pengalaman pg tgk munga tulips tu lak..cam cun jer..

dazs said...

did u know.....
that u r funny??!

dazs said...
This comment has been removed by the author.
Alfi Kasran said...

gitu.senang je bibik bagi direction.haha

:: Mrs.Eady :: said...

hahaahaahah...ahahahaah..giler kelakar!!masuk kl terus belok kanan....aduiii...celah mane tuh!!

Fizah Ibrahim said...

Haha masok kl belok kanan,terbaik bibik tuh. klaka la tiara, untung pakwe mesti selalu gelak haha

a little less conversation said...

laa tu jalan tu sebelah kedai tampal tayar ah kit la tiara..dalam gps latest maps ada landmark nya..

AINSYAFIQAH said...

Alahai bik kak Tiagha , gitu pun boleh bik ~.~

eika kr said...

aahhahahahahhahaha... your bibik so funny.. sakit perut i ketawa..

ascil.punye.lah said...

wahahahaha bibik ni bole geng dgn kita ah.bagi info selalu bole buat orang buat muka sembelit

Amalin Ahmad said...

HAHAHAHHA tang bergema tu xmenahan kann... drama sangat si taiga ni, efek dr kunyahan pemadam tu barangkali :p Your ex bibik ni taiko kl kot, masuk kl belok kanan macam kl ni jln kg.. haha comey je

Sufisky Lass said...

Dah masuk KL ni banyak kanannya bik XD

Tiara Fazlin said...

Nak gelak tak sampai hati tau tak hahah i serious pending mase bibik bagi direction gitu, bibik ingat KL ada satu signboard je kut. Kantoi sangat la bibik tak sosial kat KL, gi restoran balik rumah terus. Nampak je signboard KL, belok kanan, jumpa tadika, sampai rumah, lantas bibik skype suami kat indon. Isteri mithali sunggoh.

aisyah sakaria said...

aduhh bibiknya ngapain jadi begitu eh bibik. mungkin dia bagi direction dari restoren tempat dia keje. dia ingat restoren dia tu lah KL! haha bibik sungguh comel!

Tiara Fazlin said...

Hahah konpiden sangat masalahnye direction dia tu. Senak bapak i dengar GPS indon camtu.

Anonymous said...

untungla bibik kelakar

Budak Kampung said...

hahaha..seyes kalau mata sparrow cnfrm xley bezakan pemadam n petai 2.

entry pasal awk
http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/04/dia-followers-bertuah.html

sila pm nama penuh, alamat (malaysia)
dekat seliparputih90@gmail.com

[PCL] said...

melalui Blogger Budak Kampung, pcl singgah ke sini, ...salam. eh namak petai la ..teringin !

Nurul Izyan Wahid Anuar said...

HAHAAHAHA kak tiara lawak sangattttt! :D

Asyraf kamarol bahrin said...

Pelawe sangat lettew...
bibik2 haish...
Haha😂😂😂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...