Sunday, April 14

Anakku membawa diri ke lembah sepi

I actually have my sister with me, here in Dublin.
She's been here for a month sukahati beliau melarikan diri dari result SPM.
There are so many stories kalau nak cerita memang tak muat post.
And tetiba harini, Nana dah nak balik Malaysia sobs.
Now i don't have anyone untuk digeletek and WWE if u semellllalalalalalalaalala.
Pastu tetibe terpikir, cemana ni nanti takde geng dah dalam bilik kalau bosan cemana?
Suddenly it hit me.

I have a blog.

And it hit me again.

Birthday blog i dua minggu lepas.
Haha obvious sangat takleh ada anak lagi.
Bangun pagi je baca surat anak i tampal kat peti ais.


"Mama lupa birthday kite, kite bawak diri pegi surau jadi anak angkat bilal lagi bagos.
Tapi setiap kali waktu makan kite balik rumah tau"

                                                                                                           Anakmu yang kemek hati,
                                                                                                                                 Tiara Junior

Habis baca surat je terus i nyanyi lagu bawa aku pergi buku merah jangan lupa bawa moga belum tamat tempoh pacu laju laju jadi anak angkat bilal pon bagos.
It's been 2 years now i have a blog.
Pheww time flies fast.
So this is your second birthday u super crappy blog!
Supposedly on the 1st of April.
Tapi sorry la mama lupa, tak sengaja. Nah birthday kek.




Awak nampak swiper taaaakkkk~~

Disebabkan blog ni dah dua tahun, kek kena matang la sikit. Masa umur setahun dulu otak setaraf spongebob dan patrick je sekarang dah besar pandai la sikit macam Dora heh.

I don't know what else to say, really. Nak cakap terima kasih sebab baca belog, patut ke nak terima kasih bagai blog macam hampas kelapa bagi ayam makan pun dia jeling sambil angkat kening sebelah. Dahla update pun ala kadar. Setahun ada la dalam doploh entry.

Update sekali sebulan gitu ibarat katak segan kucing tidak mahukan ia menjadi bini sukahati buat peribahasa sindiri. Ala kadar melampau ni Kak Senah pun makan nasi kandar seploh kali sebulan. 

Gitu la Tiara bila adik datang Dublin blog sendiri dianak tirikan kera di hutan dipisangkan. Dah dua minggu berlalu baru sedar birthday blog dahku, tu pun sebab terpikir lepas ni Nana dah balik malaysia siapa nak teman.

I taip ni sambil tunggu Nana siap gi airport. 
So jap lagi i nak bertolak pegi airport.
Maka, sementara kami dalam perjalanan ke airport dah bakpe banyak sangat airport ni, anda semua wajib cakap Happy Birthday kat baby hampeh i ni untuk mengelakkan dia merajuk membawa diri menjadi anak angkat bilal. I busy nak hantar Nana, korang tolong pujuk eh.

Okay Nana dah siap ni, i nak gi hantar dia. 
I naik motor cepat sikit rempit celah kereta.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Tepi! Tepi! Semua ketepi! Kiterang nak cepat ni!




21 comments:

Alfi Kasran said...

happy birthday blog kak tiara.hahaha

Namee Roslan said...

namee seronok baca blog tiara. lawak. haha. my idea, apa kata tiagha update lah pasal ur routine kat sana. kerap update. bahasa macam biasa...guna bahasa gila tiagha tenggiling semua tu. ekekke :D

syafiqah azhar said...

Comel la kak tiara ni. Bestnya jadi adik akk ╭(′▽‵)╭(′▽‵)╭(′▽‵)╯ GO!

Syazana Zainn said...

happy birthday blog cik tiagha :D

tak mau sedih2 naaa :p

Asrulsani said...

nah, (ノ◕ヮ◕)ノ*:・゚✧ Happy Birthday blog!
amacam? dah kiut habis tu.

p/s: btw, kirim salam sama Nana ye (◕‿-). hahaha

Nurza Diana said...

lol....gambar tu..hahahahaha...its not you kan? kan? kan?

NIZAM said...

Happy besday kpd blog Tiara. :D nape ucapan ni bunyi mcm skema je. hee. sy stat baca blog ni taun lepas la masa tgh bosan taktau buat ape. tetibe terklik terus jd die-hard-fans gitu.

Abeer Afrin said...

okay lagi blog tiara u ingat bila birthday dia. blog i, jangan kata "dianak tirikan kera di hutan dipisangkan" tapi dianak pungutkan lantak ke deme sana tak ingat langsung pun bila birthday nya. btw happy birthday blog! jangan lupa perit jerih mak you lahirkan you blog.

eika kr said...

Selamat Hari Lahir Tiara Junior, tak mau emo2 dgn mama Tiara k... eheheh :)

FozyAliya said...

happy beday tiara junior 2 tahun dah..good2 hehehe...

aisyah sakaria said...

happy birthday blog tiara! jangan nakal2. dengar kata mak u. ingat segala pengorbanan mak u lahirkan u. haha.

alphafoxtrot said...

happy birthday !!!!

Tiara Fazlin said...

thank u sume wish bday baby kite! :)

alpha awk takleh wish, kena bg hadiah sekali hehe

Nur Arifah Mazlan said...

nak tgk muke IC kak Tiara!

Tiara Fazlin said...

dah bakpe tetiba nak tgk ic ni haha

sheeraY said...

kak tiagha kalau letak gambar, letak caption dia tu selalu jadi lawak gilos. hahaha...

Tiara Fazlin said...

haha peribahasa buat sendiri ngamuk cikgu malay cenggini

Anonymous said...

haha..your joke really made my day

Tiara Fazlin said...

ini speed typing 20 menet entah ape2 sikit hehe

Anonymous said...

hehe..no wonder la

Asyraf kamarol bahrin said...

Kalau betul lah dora tu tiara junior..
Mmg die pergi semue lembah yg ade la
Hahaha😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...