Monday, March 25

Apakah perbezaan antara Tiara dan cicak?



I hate this feeling!

Nak tido rasa guilty, okay sekarang pukul 6 pagi terkebil kebil macam cicak nampak makwe sendiri curang depan mata. Curang dengan cicak kobing pulak tu lagi la terkebil-kebil mata. Gila apa pegi curang dengan cicak kobing takde harta tu setakat rumah celah lemari rumah aku lagi gempak la dalam siling. Siling bangunan tingkat doploh empat lagi. Tinggi darjat tu.


It's like this.

You don't feel that u have done enough for today. Tak satisfied with what u have done today. Target nak buat nota untuk few lectures pastu target tak kesampaiain cemana nak eja ni. Kesampaiian. Kesampaiaan dah bakpe susah sangat. Tak reach pun boleh sila direct translate. Gerang haku mujur pagi tadi dah study group. I buat nota ngan mind map pastu sakit hati and that feeling datang. Its like u halang diri u daripada tido. Pastu masuk pukul 3 pagi buat nota nak ciom buku dah ni. Pastu bila da masuk pukul 4, 5 pagi u have passed that sleepy limit. Mata bulat. Tetiba esok kelas pukul 10 pagi. Tak esok mana la, kejap lagi je. So macam mana ni kena tido kejap. Now ended up takleh tido.

Here I am typing this in my bed dalam gelap.

*krik krik krik*



Mari kita mengimbau kenangan lama la bosan cenggini.
Masa kecik dulu I pernah nak lari dari rumah. Haha. Oke ini serious. I pernah terpikir nak bawak diri tido kat surau sebab mak i pernah marah i main pasir. Bapakla tacing nye orang nak main masak nasik kena marah pulak. Nasi tak sempat masak lagi, baru je bilas pasir dah kena paksa masuk rumah. Nak protes tak reti buat sepanduk lagi masa tu. Baru tadika umur 6 tahun. Huruf b dengan d pon sokmo terbalik. Nak buat sepanduk 'Saya bangkang' nanti jadi 'Saya dangkang' tak pepasal kena gelak dengan mak i pulak. I batal niat bawak diri sebab kat surau takde tv cemana nak tengok Doraemon.

Malam tu tido mengalir air mata. Baju da bungkus dalam kain batik. Sumpahla tak tipu. Pagi esok simpan balik dalam almari drama queen habis.

Sampai hati mak, orang nak practice masak nasi pun tak kasi. Mak jugak yang kata kalau nak pikat suami pikat perutnya itu. Namun kata-kata mak hanyalah angin yang sempoi berlalu. Mak nak along andartu ke apa mak.


Kesian i bagi bedtime story kat diri sendiri patut korang yang bagi.


Tukar cite lain la. Rumah I ni da sebulan mozek kat dinding tu runtuh. Mentol asyik meletop je. Banyak lagi la masalah lain. Ini makan dia bila landlord seorang doktor haiwan. I da call dia dekat seratus patploh kali tapi dia janji tak dicapati. Dia kata nak datang repair apa yang patut tapi habuk hidung pun tak nampak apatah lagi kelemumur beliau semua la tak nampak. Cakap je berapi nak datang pastu kuar asap kelepeh kelepeh macam naga tertelan rokok batuk kuar asap. I should learn bahasa kambing baru dia paham ni.

"mbek mbeek embbeekk beek bek mmmmbek mooo meow?"
Translation: Londlord will u please come and repair the house kalau tak datang i dan housemates akan pindah ke mesjid Dublin! Letak baju dalam kain batik belaka wuwuwuwu tolong ah datang landlord nak kena seret kaki ke datang sini. Ke nak i potong kaki kambing pesakit wad Delima kesayangan u tu. Doktor haiwan busy mengalahkan doktor manusia. U better come tomorrow or else i will cekik Dolly Si Biri-biri pesakit ICU paru-paru berair tu. Kak Dolly ada seekor suami dan 5 anak. Nanti suami Kak Dolly bernama Biri Wayne mati sebab kurang kasih sayang seekor isteri. Sanggup ke landlord tengok anak-anak dierang jadi yatim piatu membesar tanpa bapa mereka Si Biri Wayne the betmeng dan ibu mereka Si Dolly the vogei the vogue. Kes jenayah di kandang juga akan meningkat jika betmeng Biri Wayne ni mati siapa nak jaga Gotkandang City. Got so many kandang in Gotham City.

Ha tengok tengok i termarah landlord pulak. Korang la ni tak nak bagi bedtime story.

K ah nak tido ah.


Published with Blogger-droid v2.0.4

11 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

huhuhu...

tenku butang said...

cumeynya tuan tanah kedaung..

done follow sini.. jom follow n singgah blog teman.. heee.. http://tengkubutang.blogspot.com/

klu minat kucen leh follow blog ni jugak.. =)
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/

Rara Nasiha said...

Good idea jugak sebabkan tak boleh tidur, imbau balik kenangan lama. Btw, I penah jugak bercita-cita untuk lari dari rumah. Then rumah yang nak dituju pun, rumah kawan depan rumah. Memang kelakar.

Asrulsani said...

Hahaha... nampak sangat tak boleh tido sampai tahap kronik ni.

Btw, apa kata yang problem dalam rumah tu u settle kan dengan housemate. So next month kasi tunjuk resit dekat Dr. Landlord, mintak dia tolak duit sewa. Kalau banyak sangat part yang problem, settle kan satu satu. Amacam?

Mohd Shazwan said...

hahahaha meroyan dahhh

luvpinkja said...

g semelih je landlord tu tiagha.

btw, kalau i takboleh tido, i akan tido tanpa bantal. habit kot bila takleh tido. HAHA

takyah bedtime story sangat okay :-)

Nana Zainal said...

Lakalaka lah awak ni!

amiiirahh said...

Saya pun pernah rasa macam kak tiara rasa. Feeling kau-jgn-nak-tido-banyak-lagi-benda-tak-settle sangat kerap menyerang diri. And feeling tu end up buat saya rasa loser gila :((( tapi, tu lah "masa tetap berjalan beria nak feeling, ingat boleh selesai masalah?" - kata diri kepada diri sendiri. hahahah sabar ea kak tiara :)

amiiirahh said...

Saya pun pernah rasa macam kak tiara rasa. Feeling kau-jgn-nak-tido-banyak-lagi-benda-tak-settle sangat kerap menyerang diri. And feeling tu end up buat saya rasa loser gila :((( tapi, tu lah "masa tetap berjalan beria nak feeling, ingat boleh selesai masalah?" - kata diri kepada diri sendiri. hahahah sabar ea kak tiara :)

amiiirahh said...

Saya pun pernah rasa macam kak tiara rasa. Feeling kau-jgn-nak-tido-banyak-lagi-benda-tak-settle sangat kerap menyerang diri. And feeling tu end up buat saya rasa loser gila :((( tapi, tu lah "masa tetap berjalan beria nak feeling, ingat boleh selesai masalah?" - kata diri kepada diri sendiri. hahahah sabar ea kak tiara :)

Tiara Fazlin said...

hahaha sekarang tiara dah upgrade pukul 3 tido dah :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...