Wednesday, May 2

Bapak saya comel

Woha! tajuk mengundang taichi daripada bapak.
Bapak saya garang orangnya, pantang beliau dipanggil comel.
Kurang bengis katanya, ingat bapak ni keturunan kucing ke?
Walaupun ikan goreng makanan peberet bapak, jangan panggil bapak gitu la.
Okay la meh kita tukar tajuk baru la.
'Bapak saya perrgghhh bapakla comelnye! comel gilaaaaa!'
Aaaaa mati aku bapak baca ni.




Ace bagitau mana nak cari kuda kepang kat New Zealand? 
Takde punye, bapak i je mampu. Comel sungguh depa tangan gitu. 
Kuda laut pun menangis tengok ni, kuda unicorn siap pupus lagi.

Haa tengok tengok. Comel kan macam tengah kona leper je eksyen dia 
padahal tak gerak pun menda tu. Ini pak arab tengok boleh meratap 40 malam.


Tengok yang ni pulak. Comelnya bawak balik buku berlambak cenggini sebab adik i nak
spm tahun depan. Adik i tu otak 2 gig je tu muat sejarah je sebuku. Maka i sarankan beliau pakai external hard disk cucuk kat dalam telinga masa tengah study. Bila dah penuh pinjam hard disk i pulak cucuk USB cable dalam lubang idong. I punya 300 gig, harap boleh membantu.



''Dah bakpe besor sangat hard disk awok ni along?''
''Oh 300 gig memang gitu, cucuk dalam sikit! ha cucuk cucuk!''
ni konpem SPM dapat 300 A ni.


Ouyeeaahh lepas ni sapa-sapa terserempak dengan bapak i sila tanya beliau soalan ni.
''Eh pakcik ni bernama Din Comel ke?''
Zaaaaasss!!! helmet tersumbat dalam lubang idong.

Astaga i tak mintak izin pun nak tepek gamba beliau ni kat sini. *berpeluh satu baldi*
Okay cepat semua tadah tangan baca ni. ''Ya Allah, janganla bagi bapak tiara baca entry ni nanti takde orang nak amik tiara kat KLIA, nyaknye ke tiara. Amin.''


Fineeeeeeeee intro longjong lagi sekali. Wuwuwuwu kenapa i suka type panjang ni oh jari jemari ku sungguh laju ibarat lipas kudung tengah naik wheelchair kuasa turbo. Eh tetiba teringat Usop si Lipas.

Sebenarnya ini tajuk dia.
Ibu bapa dan pesbuk.
Wah sungguh berilmiah tajuk kita kali ini macam tajuk pidato peringkat negeri.
Okay sekarang i nak tanya, parents u olls ada pesbuk tak? Majoriti ada kan? Walaupun beliau online setahun sekali malah kebanyakan mereka telah melupainye pun password itu adoyai.
Sejak i menerbangkan diri ke Ireland ni, facebook ngan skype jela menjadi jambatan penghubung yang free.
Maka dengan itu, nak tak nak bapak i terpaksa hafal password beliau.
Namun begitu i tak sangka sampai begini jadinya.


Thursday at 4:41 pm
Wednesday at 4:24 pm

Sekarang i nak tanya ini rindu ke kantoi stalk ni?
Bapak i punye pesbuk telah menjadi timeline so i rasa bapak i macam confuse mana satu status box mana satu search box. Paling tak menahan sehari cari sekali. Rindu datang melanda setiap pukul 4 petang ok.
Lagi tak menahan tengok kat tv pulak tu. Ini duduk bersila ramai-ramai kunyah pisang goreng pastu stalk ke ape ni? Jiran-jiran kita join sekali ke pak? Mencik ah sapa cipta tv wireless ni susah la i macam ni hidop tak bebas sobs. Oh paling best ada orang komeng tu.

''Rindu kat anak ke cikgu?''
Hikhik bapak rindu along eh?


Sebenarnya i dah upload kat pesbuk menda ni.
Tapi i rasa i perlu abadikan memori daun pisang ni kat blog supaya cucu-cucu beliau aka anak-anak i boleh tengok betapa atuk mereka merindui ibu mereka ini. Hari-hari atuk tengok wall mama tau mase mama belajar kat obersi! Sila sayang atuk lebih hujung minggu ni pergi tolong atuk goreng ikan.
Oh suruh papa hantar, mama busy nak stalk pesbuk anak mama pulak ni. Eh eh.

I tahu ramai para hadirin di luar sana yang block parents kat pesbuk ye dok? ye dok?
Ada yang unfriend tak pun buat dua accounts.
Pahtu ada jugak yang guna nama lain atau bin lain. (bukan adik i)
Nasihat i, jangan ah buat gitu mughallazah hukum dia. Biar je mak bapak tengok. Sebab nanti u olls pun akan ada anak jugak, nanti anak u olls balas balik acane? Ha acane acane? *muka nak nangis lettew*
Takpe, kalau ada yang macam tak nak bagi dierang tengok, doa jela mereka terlepas pandang. I ni da berapa kali kena marah tau, muka toya je delete la balik mana patut, ikot arahan bos comel hewhewhew.
Oh by the way, here is another kecomelan bapak i. Click here.


Ok lah, ni kira last entry bulan May lah ye, i lagi sebulan nak exam tak dapek la nak lepak sini selalu.
It took me 2 weeks untuk taip entry ni tahu! Break dari study seploh minit taip satu perenggan. Lagi berpaedah daripada i pegi dapur geledah makanan pahtu makan maggi expired. Oh pesanan kepada warga pesbuk please hide me from your timeline because i tend to meroyan buat status banyak-banyak akibat tensi study plus homesick. And and and kalau baik hati bolehla tolong doakan exam i sekali , sayang u lebih la cenggini. Sobs sobs.

Saya akhiri pidato saya dengan seketul pantun yang bertajuk 'Karma', sila hayati.

Pecah buku pecah ruas,
Jangan block bapakmu nanti anakmu balas.

Sekian terima kasih.

Yang benar,
Tiara Fazlin binti Din Comel Sangat.
eh?




35 comments:

Kak Keen said...

bila bapak comel anak ganda lagi comel :)

Ikhwan said...

rase2 nye diorg ni fhm x maksud "nyaknye"? hahahaa... igtkan bahase trg je, rupenye kuantan jugak...

p/s - rmai 'mkn dlm' bace entry ni.. :)

Patrick Star said...

nyaknye ke bapak, rindu sgt la tu..hehe

Q said...

xdernye last bln may...bru 2hb kot...6t hapdet lg...hehe

nseb bek xder kt kuantan...klo x nk tya gak soklan tu...haha

papepon all da best la utk exam u !!!

ascil.punye.lah said...

hahahahahaha serius memang comel.jap lagi nak pergi add lah pakcik jaludin pastu tanya.pakcik ni yg nama din comel tu ke?habislah tiaraaaaa habislahh

Aujinz said...

hahhaha.. serius aaa Cikgu Din Comel.. kih kih kih

NIZAM said...

baru 2nd may dah kira last entry for May dah? btw,, gud luck la Tiara for your exam. smoga lulus dgn cemerlang. doaku buatmu dari Malaysia. hehe. :)

Aalia Shahira said...

ohmaigad..comelnyer bapak :P

bapak i punyer pesbuk i jer yg duk bukak..dia xpernah.so,nak stalk acane tu?kihkih

Syazwan Che Deraman said...

Hahhahah, comel je entry ni Tango Foxtrot.

dua beranak yang Charlie Oscar Mike Echo Lima..

kihkihkih.

by the way, goodluck for your exam.

have a good day.

Anonymous said...

2 gig? 300gig?

pergi tengok konsert indie = gig ke?

kalau lebih dari 1 gig, patut jadi giggs, ryan giggs, GGMU, eh? :p

neway, post yg comel gitu! :D


mr.F

AdilaAzmir™ said...

hahahah harapharap bapak u tak baca. amin:)
btw, good luck okeh.

LydSunshine said...

Hahahah. Din comel sangatttttt....

Dylla Fadzil said...

good luck babe! lepas exam, qada blogging tau ;P

FirdausRock said...

setyle la ur bapak

haasyaa said...

Your dad super cool! Daddy daddy cool~ Ok good luck for exam kak Tiara! Beat the rest, be the best ;)

zulhilmi tempoyak said...

adakah ini bakal ayah sy yg sy cari2...??

ehemmm... ayah.. nk menantu x.. ;p

ezzaty said...

HAHAHAHA alaaaa comel betul ayah dia :D

deena awanis said...

wohooooo..nak repot kat cigu din, yayay!!nak repot..yayay!!

good luck tiara. internal memory 300GB maa..buat ape tension2?? ;D

mia sha said...

gudluck tiara...suka la baca blogu...kalau ada masa u post tau*nada merayu * hehehe....hope dpt jumpa kamoo

zulfikar hazri said...

aku syak dak Tiara Fazlin ni ada ura-ura nak pow bapak dia proton prevevey bila balik Malaysia nanti ni.. aku syak la..

a little less conversation said...

smlm lalu dpn umh nmpk cik din comel nangis2 tunggu anaknye pulang dr obersi..kah kah kah

ANISA said...

hahhaa...paham sgt...mcm sama je bapak kita hihihi

atd said...

Nak approve parent dlm fb bleh je,
tp dlm hati jgn la dapat parent mcam dalam "parentsshouldnttext(dot)com" udah la, satu hal nak jawab!

suha said...

dedua comel..hahahaha

Nurul Iliana said...

blog plg best pnah sy bce!!! *ketinggalan byk*

azalia hjsalleh said...

kelakar father you !
haha

Vicc said...

HAHHAHAHA!! Gelak sambil terguling.. comelnya..

Namee Roslan said...

tiara and daddy sangat rapat dan sgt comel!!! daddy's girl..sweet sgt!! namee memang tak bg ayah namee buat fb langsung..cannot cannot cannot..hahah

Ejad Fotopoyo said...

comel jek kne stalk dgn bapak sndiri. hihi

mizzkechique said...

really comel la ur daddy.. n u too, cute.. akak dl pun rapat gak dgn arwah abah akak..

dear, kekalkan kasih sayang ni ye.. suke tgk!!!

Tiara Fazlin said...

hey people im sorry nak exam takleh reply sume comment..heee anyway my comel daddy din kemsalam kat sume..amboih daddy din glamer habis nama

zulhilmi tempoyak said...

alololo...

sweetnya daddy... nk add daddy la... mn tau jd daddy metua ka..hahaha

good luck exam ye.. :)

shah said...

i loike your style.haha :P

Sarah Jafar said...

haha,, takleh blah la dublin.. "nyaknye" tuuu mmg.. bdw, study leklok jgn semakin celop..

Asyraf kamarol bahrin said...

Cool la bpk u😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...