Wednesday, February 22

''Kak Tiara! Nak tengok salji kat Dublin!''

Tersebutlah kisahhh~~~~~
Tiara meng hupedate belognye pun~~~
Belognya ter hupedate setelah tiga minggunya pun~~
Oooo~ aaaaaa~ belog adoi nye pun~~

Wah boleh tahan i mensyairkan diri ini.
Ok sekarang panggil saya A.Tiara Taid anak angkut A.Samad Said. Nak mintak otograph lettew.
Entah apa-apa intro cenggini nak backheng pun ada rasa.


So yeeaa i know blog ni memang entah apa-apa hupdate ikut suka. Oh well, class had just started i'm a bit busy with my life. Maka i cuma akan lepak kat blog ni bila i tension, otak tepu ngadap buku atau serabuk peghuk. Eceh macamla ada orang peduli. Koya ah tiara, koya koya.


Ok let's get back to the title guys.
Just so u know, kat ireland ni musim sejuknya sudah pun mahu menutupkan tirai. Amenda ayat macam suasana konsert nak bertirai-birai. Actually i've been getting this requests kat pesbuk yang macam banyak jugak tapi i buat dek je. Ah Kak Tiara kejaaaam kuasa satu!

''Kak Tiara! Nak tengok salji kat Dublin!''
jawab kak Tiara.....
''Pegi google sekarang''
''Ah kak tiara kejammmmmmm kuasa dua!''

''Kak Tiara! Upload la gamba terbaru main salji kat Dublin!''
''Pegi photoshop gamba akak sekarang''
''Ahh kak tiara kejammmmmmm kuasa tiga!''

Fine la. Meh i buat short entry tepek gambar beberapa ketul.
Haha short entry intro saje dah longjong semacam.
So, hows snow in Ireland?
Sama jela macam tempat lain. But just so u know, before this ireland tak pernah senow tahu? Disebabkan global warming lah ireland senow. Haa cepat pegi tanam taugeh dalam pinggan sekarang selamatkan dunia kita. Ini arahan.

My first snow yang lebat gilaa. Dah bakpe pakai alas meja kat leher tu Tiara oihhh.
''alaaaa i mintak maaf la alas kaki tak jumpa cari...''

On my way to RCSI

Look at how thick it is.
ABC sekepal siapppp!

Guess who?

U got that right bebeh. Uish salji tebal sampai jadi lempeng i.

Dah sapa kontot sangat nihhh...=.=''

''Hey! bukan kontotlah! kite baring style cenggini lah!''

Ini mesyuarat Wonder Pet. Baju purple tu ketua.
''Esok kita kena selamatkan kura-kura tersepit kepala dalam microwave! Paham semuaaa?''
''Ululululullulululllulululullu!!!''
Ahah swan jerit style dayak tanda menerima arahan ketua berwibawa. 


''Abang pegi selamatkan kura-kura dulu ye sayangku, doakan keselamatan abang.
I heart u isteriku swan gembo-gembo muko comey lotey''


''Astaga biniku telah mencurangkan dirinya sewaktu daku pegi selamatkan kura-kura''
Bunuh diri rendam kepala dalam sungai ais.
No hands no hands!

Haaaa tengok! tengok! i dah melalut dah.
Sudahla kata short entry. Eh tapi i ada satu rahsia ni. 
Sebenarnyaaa...........
tahun ni......... 
snow kat Dublin....... 
ciput je! Turun macam hujan renyai-renyai pastu cair. Nak buat snowman pun tak cukup.
Ini gambar tahun lepas. Hikhik.
Oh i ada video tengah main snow! Excited gila tapi segan nak hupload. You all nak tengok ke?

P/S: oouuyeeahhh Zack Zukhairi telah kembali aktif! so i tak payahla hupdate selalu you all dah ada bahan yang lagi best untuk dibaca ye dak? Heeeeee.

27 comments:

rara aziz said...

manaa aci..:( kat irelandd ade saljiii..woo:( nak main tekap tekap badan kat salji gakkk...:( cantikknyaaaa ireland with salji...:)

Tiara Fazlin said...

come over! nnti kite main salji sama2! heheh

laskar pelangi said...

lama benor nak tunggu cik adik Tiara ni hupdate auwwww:) sekali update.hambik ko bernanah mata tgk gambar tu semua.bestnyaaaa dia main salji. Huhuhu~ kalau salji, mmg org semua minum air suam la yea..dah takde order ais blended kn..hihi soalan tak munasabah gila. Kihkihkih =D

izuddinrahim said...

agak2 sebab banyak makan ais ke u jadi sengal cenggini? hahaha

ANISA said...

that was AWESOME....love it

Cikna said...

Mane boleh takk hupdate. Zack lain. Tiara lain okayhh :'(

Namee Roslan said...

omg, Tiara. ini sangat cool. sila berniaga ais batu campur berbagai perisa. confirm untung. ekeke. tapi kat sana orang sejuk memebeku, mana selera nak makan ABC . hahah

NOR ERNA SHAFIQAH said...

ouw yeah,, kak tiara hupdate blog...:) teheee....
besnye men salji ek,, nak tgk video men salji tuu...plizzzz...:)

.Gory. said...

Weh. Betul jugak. Kalau tasik frozen, Tiara, eh, angsa tu buat apa? Depa pergi mana?

waniewanie said...

baru nak update kannnnnn. huhuhu!

ascil.punye.lah said...

cis tahun lepas punya rupanyaaa.eh tapi kita paling tertarik dengan ketua wonderpet tu.nampak sangat berwibawa.

Marya Hana said...

hai tiara .

aaa, selalu tengok dalam tv je. filem home alone.. bestnya salji (:

Anonymous said...

ahhhh i see..seronok chipmunk tu ye main salji..tapi last2 demam selsema jugakk..isk.. -oligo-

deena awanis said...

oh my..seronok jumpa blog tiara.
i'm ex-student of ur mak and bapak..kem salam cikgu nita sama cikgu jaludin.u r comel dari kecik sampai besar..=)

will put you in my bloglist..

MOHD HAFIZ said...

O.O ABC satu.. kurang manis.. hak3

Ain Asrar said...

Bestnya SALJI. but mesti rindu hujan kt negara sendiri an :)

Viccmalarn said...

Oh tidak.. encik swan bunuh diri!! Tiara selamatkan beliau...

Syazwan Che Deraman said...

adoyai, sajli pun, nak main jugak pun adoyai..

hehehe.

Hai makwe afham..
weeeee :P

haasyaa said...

Tebalnya salji!! I order satu kilo salji bawa balik Malaysia eh kak.. Nak tengok video akak main snow tu!!! Pat pat upload.

farah liana said...
This comment has been removed by the author.
hazly said...

brape lme lg stadi sne?

'Aqilah Mazalan said...

best gila!

Tiara Fazlin said...

laskar: hahah lama benor, sini dah sejuk org tak minum es blended dierang bedal hot choc je :p

ostat: hahah sengal ke?

anisa: not awesome sbb this year takde snow :(

cikna: hehe lain jantina eh?

namee: hey nameeeee! u were here omg!

erna: hahah jakun sgt video tu segan aihhh

gory: angsa tu kebulur sokmo..nak roti lettew

wanie: heheh i mmg update ikot suka hati..terok betul

ascil; lol kalau kawan i tau i buat caption camtu kat gambar dia mati i..hahah

marya: hey marya u were hereee! omg!

oligo: hi sayang! =p

deena: kak dinaaa! insyaallah nnti tiara kemsalam kat mak bpk :)

hafiz: cendol tak nak?

ain: sini almost evryday hujan ain..=.=''

vicc: hahah i terkejot gila mula2 nampak kepala swan dlm ais tu!

syazwan: lolol perli! byk sgt adoyai in ur sentence..hai jugaaa..heheh

haasyaa: segan ah jakun terlebih!

hazly: selamanyaaaa..hikhik

aqilah: memey best gilaaaaaa!

Fz27 said...

ooo minat bro zack jugak ptt la stlye cerita mcm dia hahaha.. tp tak pa it's ok ..... kalau semua tak leh sama mcm na la kita nk buat lampu trafik berbeza... (apa kaitan ngan lampu trafik)

hazly said...

hahaha untungla selamanya..~~~

Anonymous said...

hyye makwe !!! :D -xde ape-

Allya Syahirah Riff said...

seriously, i'm get jealous on you. heeee. nice shot ! love it so much :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...