Tuesday, February 28

Oh darlings..i was trolling~

Assalamualaikum kawan-kawan sekalian!
Apa khabar kawan-kawan haghi ni!
Ada apa-apa peghancangan sendighi tak?
Haghi semalam makan mee kaghi ke ghoti canai?


Haaaa tu budak laki dah berkerut dahi nak tumbuk laptop dah tu i ejek Lisa Sughihani dia. Berdiri lah di alam nyata, terima lah hakikat u olls telah tewas di tangan abe Yusghi. Lisa Sughihani sudah pun bergelar Lisa Surirumahtangga secara ghasminya. Sudah sudah cepat kesat air mata tu jangan nak tacing sangat.


So today is tuesday, which is a bit weird as i barely update my blog during weekdays.
I'll make it short alright folks?


It has come to my attention since macam ramai salah paham with my entries berdasarkan beberapa komeng anda sekalian alam. Oh tapi komeng tu semua bukan hatred komeng pun cuma nasihat. 
Just so u know blog ni sebenarnya tempat i lepak since i tak suka lepak kat luar umah. When i feel like lepaking i log in blogspot ni then i taip random stuff.


Which meansss...............

mengarut stuff bagi mengubati jiwa tension setelah mengadap medic stuff yang susah.


Ouu yeaaah i was trolling all this while!


demotivational poster TROLLING


Trolling?
That means......

I suka-suki je taip takda maksud sangat pun.
It's like menyakat bergurau senda perli-perlian cubit-cubitan ghittew.

Contohnye, kat entry Tahi Itik ni. Hahah selera pulak bila dengar nama kuih cenggitu.
Ommy..u guys take it seriously when i actually typed it for fun.
Oloh oloh sayang sangat nama kuih Tahi Itik sampai marah i nak tukar nama Duck Shit. Hikhik.
Don't worry people i masih mencintai bahasa melayu kita, i won't change those malay name to english. That's what makes it unique isn't it? So why would we change it? Dierang pun bukan paham tahi itik tu apa badak berendam tu apa. Takdenya dierang nak bawak kamus dewan bahasa dan pustaqak bila nak beli kuih melayu. Biarla mek salleh ni belajar bahasa melayu sikit asyik kita je belajar bahasa dia. I pun ajar je kawan Irish i kat sini bahasa melayu. I pulak belajar bahasa gaelic. There is no such thing as i malu dengan bahasa melayu kita or what not.

Pastu kat entry Mark Rambutberg ni pun orang ingat i serious.
I tahu je para penyokong tu semua tengah troll Dr. Rozmey. I pun saja je kata dierang sokong betul-betul.
Takdela i ni lurus macam pembaris nak percaya. Obvious kot dierang main-main siap suruh Dr. Rozmey tu buat filem 'The Social Network 2' siap suruh letak farmville kat Dr. Book sebab addicted dgn bercucuk tanam? Hahahahha troll habis.

Ermm im not sure entry mana lagi yang u all rasa i serious.
Tentang Dhia? nak ke TV 3 buat slot seram tajuk Tentang Ku Salmi Boboboi?

Oh maybe entry vespa hitam ni?
Takdela adik i berguling atas jalan jadi tenggiling oihhhh. I saje over. Tapi serious la adik i memang malu gila masa enjin tu mati. Dia hampir-hampir nak lintas jalan duduk kat bus stop tepi traffic light tu meninggalkan i keseorangan. Orang cenderawasih tahu la kut bus stop depan kedai Sabariah. Tapi i cubit dia suruh teman i tebal muka berjemaah bersama.

Oh oh i'd better stop now sebab i ni kalau dah menaip tak reti nak berhenti. Heeeee.
So please don't take this blog seriously. Ada masa i serious tu haa barula take it seriously. Amenda ni tiara cakap macam mabuk bedal tapai basi. Ah pandai-pandai la u all bezakan mana serious mana tak.

Okay okay maybe bukan troll sangat cuma i suka exaggerate bila cerita. ''Amboihhh over betul ayat dalam blog kau ni nyah dok buleh nak hiperbola lagi kew bila menaip menci la ahkak''

Fine la..ke u all nak i serious je all the time? Sobs..nak gurau pun dok buleh u olls ni. *kesat air idong*

So i hope i've cleared things up.
Is everybody clear?
Ok sekarang jerit ''Aye Aye captain!''
Eh tapi entry yang bapak i jemur kain tu betul! =p

22 comments:

Muhammad Al-Afiq said...

alaaaa nyah.! mak suka over-over ni nyah...bikin terkezut jap mak ni bca ayat2 over ko ni nyah.! hahaha..u rock la tiara... =p

Tiara Fazlin said...

hahahahah afiq i am literally laughing reading ur comment! bhahahah over la nyahhhh

ANISA said...

tengah ting tong ni...hehehe

izuddinrahim said...

ittew tak shukeww aok taip cengginieww.. sentap tiap kali baca. ittew tahu ittew bendul sikit. ittew mudah caye apa aok taip. tskkk T_T

Tiara Fazlin said...

nisa: haha ting tong

ostat: fineeeee u troll i balikkkkk..=.=''

RedNema (-_-") said...

yeah i also once pernah dapat call tanya macam2 sebab i buat entry macam ala2 sedih gittew padahal sambil taip entry tu sambil makan megi dan bergelak ketawa. LOL

writing is fun. so does readers.

LyaNa HamzaH said...

ada masa nak serious kita serious la wonderpets..hahaha..btw adik i love to read ur blog..rajen2 la update..or else buat fan page fb ke hape ke?ke da ada i yg ter missed??sorry i just silent reader jek..i baru jek jumpa ur blog ni..but dah katam sume entry..take care adik...keep blogging okey

Syazwan Che Deraman said...

Hotel Alpha Viktor Echo Alpha Golf Oscar Oscar Delta Delta Alpha Yankee.

aye aye captain.

Nurul Amanina said...

orang lain igt serius, tp sy serius lawak.. hahaha

Fz27 said...

tak nya ceq nak lap ayaq mata ni.....

nia marlissa said...

sya pilih tiara fazlin dari lisa surihani . :P


cayalah kak tiara

sara E a.k.a ct said...

ahahaha..ala mengarut2 pun best gak bace..ileks la..blog ni jdi kan as pelepas tension dan idea2 mngarut2..xperlu la siyes sgt..xnak gloomy2..be happy sajee:D..insyaAllah..huk2

.Gory. said...

Lisa Surihani kata dia honeymoon dekat Europe. Kot kot terjumpa dia, interview la alang alang. Boleh tulis dekat sini. Tourguide diorang ke

Anonymous said...

tiara..engkaulah ratu pujaan hatiku....

ANISA said...

ke main tiara...buat entry power lagi..looking forward to it..

ur blog is in this link entry

http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/03/promote-blog-kaw-kaw.html

hazly said...

http://alltheragefaces.com/img/faces/png/happy-i-see-what-you-did-there.png

hahaha ~~

ascil.punye.lah said...

tak pernah anggap serius pon kat blog nih.memang kita pun suka lepak sini bila bosan.baca entry2 lama kak tiara.haha.

Botak said...

entri ni pun boleh jadi tak serius., hahahaha..

m-a-a said...

nia marlisa: akk pun vote tiara dari dari lisa, hekhekhekhek.

naseb bek abe yusri x jumpe tiara dlu, kakakaakka

laling,

mmmmmmuuuuahhhhh - kiss from marsya

hazly said...

look what DS Adnan Said :
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=366271640071805&set=a.173862169312754.36439.161132557252382&type=1&ref=nf

.. sje

haasyaa said...

Dear kak Tiara, please promise you'll never delete or private this blog sebab kita suka gila baca blog ni. BEST SANGAT!!!! Kalau tension tension baca blog ni sumpah boleh hilang ok tension. Glory Glory Man. U! Eh.

Asyraf kamarol bahrin said...

Aye aye captain­čśä

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...