Wednesday, June 15

Tora datang lagi~

Testing..Testing..

Hello! Hello! Hello! Malaysia! Oh yeah i kini berada di MALAYSIA!
Orang kampung! Orang kampung! Tiara datang lagi~ Tiara kini kembali!


Patriotik nye i rase! Cepat pakai helmet meniarap pegang senapang plastik!

Eksaited gila masa mula2 sampai okeh. Lagi2 bila landing cari tandas pastu ada paip air dlm toilet, omaigod seronoknye. Rasa macam nak berlakon scene ular belit leher i je dengan paip tu bagi meluahkan tahap kegembiraan hati ini. Mesti dramatik gile guling2 gaduh2 ngan paip air.
Tapi sebab makcik cleaner ada maka i batalkan hasrat. Oh for your information kat ireland memang takda paip air dalam toilet, dierang bahan tisu je. So bagi orang melayu macam i ni, kalau ditakdirkan secara tiba-tiba cerry berry datang menyerang, memang i cakor muka jika botol takda dalam beg. Cakor muka tahap ayam pun boleh meleleh air liur tengok i mengalahkan kehandalan beliau mencakor cacing dari tanah. Eh cakor ke kais ke gali? Ah i peduli ape, yang penting sekarang i bahagia.

Yes i  memang bahagia! masa keluar dari arrival hall aritu i campak je kut troli ke tepi terus lari peluk mak bapak i, nangeh la ape lagi. I pun tak tau kenapa kena nangeh, ramai gile orang pandang-pandang situasi jejak kasih tersebut. Ceh macam sepuloh tahun tak jumpa je gamaknye.
Lepas da tamat sesi lepas rindu kiterang pun masuk la dalam kereta.

''Ida! beg tu susun elok-elok jangan main campak je kat belakang nanti kereta bapak tercongek cam motor mat rempit eh ajim tolongla along angkat beg tak gentlemeng langsung dah yang nana gi korek idung selek kat cermin kete bapak tu bakpe ecah pegi beli ridsect pastu sembur kat hidung nana! hey nak kena betul nana ni! Nita tolong pasang gps nanti kite sesat sampai ke australia abang malas la nak terserempak dengan kangaroo tepi jalan! serabot! serabot!''

Ahhh........bapak i berleter....leganya rasa...setahun da i tak dengar leteran. Memang berbaloi-baloi la i beli tiket flight mahal-mahal. Walaupun muka adik-adik i semua macam muka tikus sembelit akibat bengang dileter, muka i je yang bersinar-sinar eksaited tengok bapak i pot pet pot pet. Macamla keluar tora ding dang je dari mulut bapak i tiap kali bapak i membebel. Bila bapak i berleter ini tandanya i bukan bermimpi, i memang betul2 ada kat Malaysia.

Childhood memories.


Hahah mesti korang annoyed gila kan kenapa la haku ni eksaited gila balik malaysia.
Meh sini nak bagitau, I ni memang rapat ngan family, kan i da bagitau i tak suka lepak-lepak luar umah suka lekat kat umah aje, sebab tu la i memang tak sabar gile nak balik. Bukanla nak kata Ireland tu tak best, best je, ada Westlife lagi u, boleh travel merata-rata tapi entahla, hujan salji di negara orang hujan panas berasid di negara sendiri. Haruslah hujan panas berasid lagi best and hardcore. Boleh menguji kekentalan kulit melawan acid man. Yeyeaaahhh!

Ok. Now, the best part of coming home? Mestilah makanan! I terus transform jadi hantu raya bila kaki i jejak bumi malaysia tahu. Bayangkanla mee kari kat ireland tu semangkuk 10 euro which is RM 40. Rasa macam nak telan je mangkuk tu bila mee kari da abis. Nasib kawan i halang dengan menyeret kaki i keluar dari restoran. I dah gigit da mangkuk tu tahu! Apa pun Malaysia memang best bro, best bro and yang paling heaven i dapat makanan free kat warung Tiara 543. I boleh order apa2 pun yang i nak tanpa perlu bayar satu sen pun! Bila2 masa dan di mana jua i berada! Dahla warung tu tepi umah i je. Kenapa percuma? sebab nama tuan kedai tu sama dengan i la. Teheee. Oh tom yam yang dirindui, adinda kini sudah kembali.

Eh sebenarnya i dah sampai malaysia minggu lepas, tapi sebab eksaited tak hengat sehingga hilang ingatan yang i ni ada blog. Terima kasih diucapkan kepada mereka yang telah menyambut kepulangan i kat airport.

Anyway di kesempatan ini i nak ucapkan terima kasih kepada Ayeem Ayam kerana telah membuatkan orang sedar akan kewujudan blog i yang merapu meraban ni. Walaupun i ni macam tak berapa layak je tergolong dalam senarai tu. I tahu u all rasa adinda evans patut bolot semua kan? Ayeem sila cakor muka sekarang.

Ok now excuse me, i need to ikat adik i kat katil pastu geletek dia sampai dia cerry berry. Oh rumahku syurgaku~

P/S: I'll bring you to Wicklow in a mean time. I just dont have the mood untuk buat post pasal travel just yet. Wicklow? Yes, one of the film locations for PS. I LOVE YOU! awwwh i love that movie, guys and girls go cekidout, baru feel bila jalan2 ngan i nanti :)

.

28 comments:

amy azuha said...

Lol cmtu rupanya t0ilet kat Ireland..kinda horror lah haha

LynN LoLa~~ said...

welcome home babe;) there's nothing more pleases than home.. hihi

Ayeem Jemain said...

taktau nak komen yg mana 1. byk bebeno yg cuba disampaikan. haha. tp suka part rapat ngan family tu. i mean tak sosial tu. bagus2! dok rumah je.

Aujinz said...

toilet macam spesis kat Beijing jer.. hahahha..
yess.. memang terasa nak cakor muke gak.. koh koh koh

Atiqah Wadiah said...

tiara tuh kedai family ek??dulu slalu mkn kat ctuh..hehe :)

nisaGemok said...

Aha, bayangkan tiara yang cun melecun nak telan mangkuk mee kari.

Tiara Fazlin said...

oh my..lajunye you all comment, i tak abis edit lagi..=)

amy: kinda? sangat2 horror ok!! cakor muka sekarang! hehe

Lynn: hey! mekasih2! nama kita sama! u tiara fazlin jgk ke??=)

ayeem: haha comment part adinda evans sudeyh..hihi

aujinz: haha beijing lg best kenkadang pintu pun xde kena bawak payung buat pintu sendiri, i penah gi sana! cakor! cakor!

atiqah: ha ah, kedai my mum, kat kmpung padang pun ade satu..=)

nisa: oh no..cun mercun tu bukan i..haha! telan mangkuk la baru berbaloi 10 euro!

Anonymous said...

serius i kalau baca entri hanis zalikha pun sekali baca, lepas tu 2,3 hari kemudian baru rasa nak baca balik entri yang sama.tapi u punya, lepas habis baca je,that time tu jugak i repeat balik baca entri yang sama.sangat2 menarik.tahniah:)

.Gory. said...

Ooooo...kedai tiara 12345678910 tu kedai u. ooo. tapi, still tak boleh menang ferari.

Tarmizi Abd Rahim said...

hahaha
suka noe buat lawak..
pastu berpinar2 mata nak baca..

Anonymous said...

like3

kembatolo™ said...

eh mangkuk tu kaca ke plastik? tak cirit birit ke kalo telan? haha

Anonymous said...

ok..it's really funny!!
tahniah anda berjaya m'buat org tersengih2 cam kambing giler ngadap skrin..hakhak^^

aku_azreen said...

ok..aku baca blog ko aku gelak. aku x taw kenapa..apa pun welcome home!

myra ashrul said...

haha .
lawak la sis neh .
cumil sangatt . gerammm .

aLya maNip said...

welcome back 2 malaysia.tetiba..hahaha

da jatuh cinta kat sini plak..hehe

pandangkedepan said...

cara mengekspresikan dan menterjemahkan serta mengkolaberasikan penulisan ni amat menarik sekali...:D

Tiara Fazlin said...

anon: aww terharu..i ni dahla slalu type pnjang2, u sanggup plk bc 2 kali, mekasih..=')

Gory: haha warung je, bkn kedai..ok fine i surrender la ferrari tuh!

tarmizi: knp berpinar2? =)

anon: byknye like!

kembatolo: cerry berry la! haha

anon: oh my,jgn jd kambing, busuk..hee~

azreen: i pun xtau org gelak part mane?xtau pun org boleh gelak ke x? home sweet home!

myra: ngaaaaa..i plg xreti nk reply comment camni..hihi

alya: i terima cinta u..heeee..=)

pandangkedepan: waaaah..terbelit lidah i bace..hik3

Botak said...

sebenarnya kan., pening baca entri ni.,
hahahaha., camne pun, selamat pulang ke malaysia..

gplovers said...
This comment has been removed by the author.
gplovers said...

ini komen yang tiada mengena dengan entry.. entahlah tengok sendiri. haha

http://mymedium-tiha.blogspot.com/2011/06/blog-yang-aku-sukasangat.html

afiq said...

gile style yur entry..
keep it up...
x sbar tggu da next one...hohohoho

Anonymous said...

i suka baca blog u seriously. he he..u should buat facebook fan page for ur blog. u cantik, bijak dan rendah diri. keep it up

Anonymous said...

betul i nak add u dalm fb segan, so klau u bt fan page,i nk jd orng terawal like. dah dah jangn pk pnjg. sila buat dengan segera:) n updatelh blog selalu,i masuk blog u hari2(pagi petang siang mlm) nak tgk entri terbaru.gud luck...:)

Tiara Fazlin said...

botak: haha pening sebab panjang sgt eh?

gplovers: mekasih tiha!! terharu..=')

afiq: oh no..jgn high expectation sgt, cuak i..hiks!

anon: mekasih suka baca, fb fan page tu i rasa tak layak lg nak buat, huhu hm,yg last tu i xreti nak comment ape..hee~

anon: add je jgn segan2, i lg segan nak buat fan page,oh siapalah diri ini..haha mekasih ye singgah sini selalu!=)

afiq said...

bkan high expctation...
just make me smile bace sume bebelan n lotehan itu...kah3

Incik Yunus said...

hehe. meletup medulla cortex saya baca, you're funneehh! keep it up! ^^

cik saloma said...

tiara! tiara! tiara! tau tak ni ntah kali ke bpe ntah i bace entry u ulang-ulang kali. take care tiara (-:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...