Monday, October 14

Yuhuuu i am still alive!

Hahahahah.

Hai.

I don't know if u guys still remember me or not. Tetiba je hari ni teringat ada blog yang dah dekat 6 bulan terbiar. Agak lama di situ. Kalau ada bela monyet kemungkinan besar beliau dah bersalin kembar empatblas sekaligus keluar cicit.

"Sorry la mak bidan lain kali saya tak beranak kembar patblas dah saya tau mak bidan penat lepas sambut sekor eh ada sekor lagi. Empatblas kali mak bidan cakap eh. Bakpe mak bidan tak scan dulu entah ada lima ekor lagi ni tengok perut kite masih boncit"


Life has been pretty busy even tengah stress pun tak mampu meluahkan kat blog. Not pretty busy. Very busy. So many things to do so many things going on tapi sekarang macam ada space sikit. Space to breath. Selama ni nak napas pun sempot ibarat rusa pegi scuba tanpa tong oksigen di belakang badan.

Alaaa dahku dan dunia blogging bukan ngam sangat pun. Tak macam pinang dibelah dua langsung.
Lebih tepat ibarat pinang dilenyek bulldozer digelek pula oleh motor benggali roti. Update ikut sukahati. Sebenarnya ada banyak nak cerita tapi takda masa. Travel jumpa biri-biri, jumpa english grandma, pegi Paris kali kedua, pegi London, pegi Amsterdam for the second time wuhuuu semua travel diary tak tercerita lagi. We'll see, bila stress tahap melampau i might lepak kat sini.


Siap lamar anak Pocahontas kau jangan main main. Jauh ni travel sampai ke Indian Village. Tapi sebab i pakai colour block terus bapak beliau reject. Silau katanya dapat menantu macam i.

I don't know, sometimes it's even better talking to virtual friends like u guys who don't even know me in person, yang tak pernah jumpa i langsung, who don't judge, who just read whatever crap i type but yet, still there for me reading all these nonsense rants. Some of u send me messages and rajin je type your comment. U guys are there. U guys exist. A place where i can say anything i want without being stab in the back. Well at least kalau korang cucuk pun darah sikitlah sebab kita tak pernah jumpa kan. Lain la kalau kawan or anybody depan mata i, nampak baik tapi kat belakang pung pang pung pang. Itu internal bleeding haemorrhage berdaroh idung semua la cerita dia haha sakit lebih la sikit.

Thank you for being such a nice virtual friend for me. All of u.

Akak yang tengah pregnant tu, kata anak bergolek dalam perut sebab baca blog ni, moga selamat melahirkan baby.
Awak yang tengah stress exam tetiba baca entry taik itik tu, moga result semua gempak.
Akak yang google khasiat daun kesum untuk tajuk master tapi tersesat kat entry laksa penang obersi, moga semua research berjalan dengan smooth. Kak Liya yang sampai opis rajin cari blog ni, i miss u. Kak Anis, moga sempat Tiara sambut baby akak hujung tahun ni. And my adik adik yang rajin tanya khabar, terima kasih ambil berat. Sorry ye kalau lambat reply. Aihh tak mampu nak mention semua orang tapi nak cakap i lep u. Lelaki pegi lap motor jela sampai kilat.

And to pilot yang cari keje tetiba sesat kat entry ulat bulu makan bayam. Harap maaf haha apa benda la haku merepek kat situ memang tak membantu cari keje kosong lalu.

Gotta go now.
See u when i see u!


Much love,
Your virtual friend.





15 comments:

Syazana Zainn said...

betul tu tiagha, dgn virtual frens ni rs lebih selesa sbb they wont judge you :)


update la selalu ye tiagha, rindu sgt kat diewwwww :D

My Life My World said...

Hidup lagi rupanyer ... selalu tertunggu-tunggu update Tiara yang baru. Sebab selalu nyer bisa mengeletik perut biar pun sendiri punya blog pun tak berapa nak up-date. Huhuhuhu

ascil.punye.lah said...

kak tiaghaaaa berapa abad baru updatee whoahhh punya lah kami tunggu.rindu nak dengar bebel merepek.selalunya yang merepek2 tu lah kitorang suka baca berbanding buku engineering.

Anonymous said...

TIARA U TERTIBA UPDATE PULAK
NAK KAYA AKU NAMPAK NYA.
HEE.......HEE.......
FROM DR X

liliyaya said...

Love you Kak Tiagha :')

liliyaya said...

Love you Kak Tiagha :')

Anonymous said...

Assalamualaikum.
Tq Dr. T ...
For this lovely entry.
Hope u still continue blogging ever even not often..
Always love each of your post in the blog...

Regards,
Halimatus Saedah...

juls julie said...

Amboiiiiiiiiiiii.... lamanya x hapdet belogggg.... tertunggu2 jer...

welkam bekkkkkkkkkkk... cepat2 wat travel entry yerrrrrrr :p

*hugssssssss*

FAKHRIAH RAMLI said...

tiaghaaa hupdate la lagi entry pegi jenjalan. rinduuuuuw!

FozyAliya said...

Salam tiara...lama tak update..tetiba update terus seru2 nama k.lia hehehe..patutlah demam terus nie ha..papepun miss you 2.. ^_^...k.lia pun tak update dah lama sbb malas huhuhuhu....

Anonymous said...

Tiara tiara tiara pleaseeeeee keep updating!

You wont know how much i've waited for your new blog entryyyy

Anonymous said...

Kak tiara...biar je ape org nak ckp..you are already perfect..org yg byk mulut ni sebenarnye jelous kot dgn kak tiara...dulu pernah jumpe kak tiara mse kt rc and mlysian hall tp tak berani nak tegur..sbb terpegun tgk kak tiara cntik sgt..please keep updating tru ur blog..love u so much

Ted said...

assalamualaikum.

well, this is the first time i read your blog, and best lahh blog u!
HAHA.
merapu merepek meraban~
btw, i like your stories much.. baru satu dua entry je baca nih..
neway, i'll read more..
*hilang stresssss.. stress...*

Allah_Seeker said...

hi :)
lama tggu tiara update blog T.T
love your rants. keep on rockin' :D

love from iium.

Asyraf kamarol bahrin said...

See u when i see u...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...