Sunday, May 1

Tiara cedera parah di Florence, Italy

BP is dropping she is in v-tach! demm..give me the paddles!
Charge to 100! Charge! Clear!
Bzzzzz!
Still in v-tach
Charging to 200 joule..clear!
Bzzzzz!
''Wey tiara dahla jom kita give up..'' kata efa
''Japla sikit je lg ni...''
Dup Dap Dup Dap~ Teeeeeeettt~

Yang lain awal-awal da syahid air liur meleleh membentuk map Italy. Esok confirm tak sesat dah ade map sendiri.

ESOK PAGI...


Horr~ Sejak bila aku jd haiwan berdarah sejuk ni?
Port elok  pulak tu encik tikus di baju tido pun heran pandang tak berkelip.

Woha! ni memang kecederaan paling kritikal la i pernah alami sejak bergelar student.
Sebelum ni sikit-sikit je setakat tembus buku 8-9 muka surat. Ini tertido peluk highlighter tak hengat dunia dah ni habis terkena baju tido sobs. Kering nyawa teros blue highlighter faveret i tu. Kesimpulannya tak payah la bawak nota banyak-banyak sangat kalau dah nak gi bercuti. Tengokla khatijahnye sampai berdarah biru akibat tewas berjihad. Tapi hikmahnye?
i dapat tahu la yang i ni rupa-rupanya keturunan mahsuri berdarah warna warni. Terima kasih kpd nota kesayangan. So? kawan? u kena la belanja baju tido baru utk i kat Florence ni?

Kepada yang baru baca entry ni, before this i dah bawak pegi Rome ngan Pisa. Kita ni sebenarnye dah kawan sejak kat Rome lagi dah. Ye i tahu kawan secara paksa huahahahahahahahahah ok tak lawak.
So, ni kira trip yang ketiga la ye kawan? Oh by the way, trip ke Rome nak dekat 47 orang like. Pisa ade la dlm 4 ketul. Racist sunggoh korang memilih-milih tour. Hish.

Ok da ready? Gentlemen, start ur imagination!

Florence adalah sebuah bandar yg penuh keseniaan. Oleh itu, kita kena beli tongkat orang buta kerana kita harus jalan tutup mata. Sini banyak patung or statue yg diukir tanpa seurat benang di badan. Amboi senyum menyeringai dia. Ulang suara, tongkat orang buta, bukan tongkat ali ye kawan. Ulang suara. Ulang suara. Halahai nakal kawan i nih.

Ini antara bukti seni terlampau:

Rasa nak bako je baju ni. Nyaknye ke Mona Pendi eh Monalisa.

Ini padahnya kalau drebar taxi ialah seorang perempuan.

Gamba suami di sisi supaya jangan curang ketika bawak penumpang.
I rasa suami dia kena paksa pakai cekak rambut telinga Mickey Mouse tiap hari.


''Takpe Sabariah, abang sabar asalkan income taxi awak guna utk belikan Lego kat abg''

Kite takleh naik ye nanti kena samak.

''Woih Sabariah, apesal ko curi Lego aku?"


One of the most famous statue adalah David Sculpture by Michelangelo. We have to queue ye untuk masuk gallery ni. Harganya 6.50 euro (RM 26). I have no idea ape ade kat dalam tempat ni alang-alang da sampai kita redah jela kan. Perggh rupa-rupanya kena beratur dekat 2 jam. Sambil beratur kawan-kawan lain ajak hafal anatomy pulak gila tak remaja ah camni. I baru ingat nak shuffle + tektonik lagu M.Daud Kilau kut-kut ade Italian man akan terpukau.

Bila da masuk rupanya ada banyak lukisan aje.
Iyelah dah nama pun gallery takkan nak ade teater Ola Oli kuberi nama saudara saudari chi ke bum chi ke bum? Hamboi angkat-angkat bahu pulak dia. By the way dalam ni takleh amik gamba tapi the famous David sculpture tu ade replika dia kat one of the piazza (dataran).
Click here kalau nak tgk sculpture tu. I malu nak letak kat sini. Tengok, calon menantu yang berdedikasi ni. Pempuan jangan gatal nak click ye.

Disebabkan David tu tak pakai baju so i decided untuk belikan baju siap satu set dgn bag pinky.

Matahari tu nak keringkan baju dia ye. I tak sempat jemur terus sarung je.


Secara jujurnye la, kat Florence ni tak ada apa sangat pun. Nak tengok bunga pun bunga masih dalam rahim lagi.

Masih embryo.

Daisy pun kena gigit ngan kambing kelopaknye.

Iklan kasot.


Ha yang ni lahir tak cukup bulan. Tetibe dia seketul kat situ.

Putih tu tak tahu la bunga apa. Tapi yg pakai topi tu bunga tahi ayam.
Yang tu i confident.

Ape kes bunga menaungi toyol gemok tengah rempit pakai kura-kura? 


Kat Florence ada Museum yang agak banyakla. Museum? Mana remaja pegi museum? Cewah padahal masuk jugak. Sini pun ada banyak Palace aka Palazzo aka Istana. Tapi tetap tak boleh lawan istana Dolmabahce kat Turkey kemewahannya. Dierang pun tak jaga sangat istana-istana ni, macam padang jarak burung berkukur rupa dia.

Mujur angin tak kuat time ni. Terbang daun pengsan i. 
You nak lompat bintang kan? i tahu.


Eceh malu-malu pun jari berlubang gak.

David palsu yang i cakap tu ada depan istana ni.


Hamboi mak limah, eksaited benor depa tangan bagai.

Ok lepas da feeling princess masuk istana kita jalan-jalan je ye. 
Tetiba tengah jalan termuncul pulak cathedral cun tengah bandar. Seyes tak expect tetibe je ade. Horr gelabah cari camera.


Shopping2. Otak pikir fridge magnet la tu.

Pinnochio berasal dari Italy kalau tak silap i.

Disebabkan kebosanan melampau tetibe gi camwhore pulak kat kedai Disney. Memang takde keje. 
Kelekuk! kakak Disney baling wallet Cinderella.
Ok jom kita keluar.


Tenyeh eyeshadow sikit.

Semuaaaa ni i punyaaaaaa! Backoff! Backoff!
*tetibe*


Beriya pulak dia camwhore.

Ha! Ada satu lagi tempat famous kat Florence ni. Kedai atas jambatan bukan jamban. I pun tak tahula kenapa famous tapi kedai kat sini banyak jual emas la. Ok i pangkah. Ish bertuah bakal suami ni jimat duit i tak suka emas.

Tengok tu mak tengok emas sampai lupa anak pengsan kelaparan.
Gila crowded kat sini ye. Tin sardin pun lebih selesa. Sekurang-kurang nya sardin takde ketiak tengik.

Ok dah jalan-jalan kita...








MELANTAK!
Hantu Raya~~ Berrtukar! KHUKHIKHOHOHOK (effect bunyi Transformers)

Pasta cendawan. 
By the way, makanan kat Italy ni sila pastikan halal baru bedal ye. Kalau tak i bedal u.

Kawan! Jumpa kat Venice pulak! Coffee break i dah tamat. I need to face a book now. Ece ce ceh, ke facebook?

14 comments:

Anonymous said...

lawak awak selamba gile..jatuh hati la sy..

.Gory. said...

Kahkahkah....apa pasal ceria sangat florence ni. And gambar baju monalisa memang genius. Kalau u terbeli satu dan kasi i memang i hadiahkan u ferari satu. hahaha

MiLd™ said...

:D

Happiness said...

cam best je pasta cendawan tu...
kirim tapau satu lih..
=]

Tiara Fazlin Jaludin said...

gory: waaa nyesal x beli!
mild: =)
happiness: mmg best! tp kena makan masa tgh panas kalau da sejuk x best da!

sitihanisahali said...

bunga tahi ayam yang comelllll....

Tiara Fazlin Jaludin said...

haha kalau ye pun comel tetap busuk jgk..=)

Anonymous said...

byknye gmbr menarik....orgnye pun kelakar dan menarik juge...overall jadi tertarikkkk....blogspot yg buat owang jadi ketawa...anois i really like sásta dul ádh leat ...

Anonymous said...

nway, cmne nk tau tempat tu mknn dia buat halal eh? :) or makanan2 tu halal ke x aa.cmne eh?

ENCIK TIKUS said...

ini encik tikus datang berkelip mata tahu ?

Q said...

asl u depa tgn je pakcik tu trduduk...nmpk sgt ketiak tengik...hewhew XD

botakjb said...

FUHH NI KALAU SAYA DAH MASUK STADIUM FIORENTINA DA NI, HAHA JUMPA ALBERTO GILARDINO KER, HEHEHE

bethrisya said...

along lawak la along pnyer blog hihi

Asyraf kamarol bahrin said...

dapat jalan2 free xkesah la kawan paksa pun..
tapi lawak haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...