Thursday, August 25

"Kiah, mari fahami 5 ruang lelaki"

Apart from medical question yang i tak cukup ilmu nak jawab, dan soalan baking yang i tak pakar nak reply, ada satu lagi jenis soalan yang i selalu dapat.

Soalan tentang cinta.

Rasanya muka i dengan Taylor Swift ibarat tempe dengan chicken chop. Jauh bezanya.
I bukan Taylor Swift ada banyak boyfriend. Pengalaman pun ciput je. Camana belaka confident minta consultation pasal cinta.

Memandangkan i asyik dapat soalan yang sama, maka dengan ini i bukak segmen cinta bertajuk:

"Kau Kenapa Kiah?"
Konsep KKK kekdahnya.

Mintak maaf banyak message i tak reply, hari ini i jawab semua sekaligus oke.

Walaupun nama u bukan Kiah, tapi u boleh baca pendapat i.
Okay Kiah?
Senyum sikit Kiah jangan nangis kunyah langsir.
Lepaskan langsir itu perlahan-lahan benda boleh bawak bincang.


Meh sini, i cerita sikit bagi u paham. 
Lap air mata, bawa bertenang Kiah, makan tempe goreng luu.

Consulation fees: Dua hurup seposen.

Kiah, i sememangnya bukan orang yang pakar tentang cinta.
Sendu je, tak ramai boyfriend pun selama hidup 26 tahun ni.

Tapi i jenis stay lama in a relationship. I akan sabar semampu mungkin sampai tak boleh repair lagi dah. Bila sabar sampai limit, that will be the only time i angkat kaki for real and walk away terus. Disebabkan i lama, i observe dengan detail. I study the behaviour and environment. I pun ada adik lelaki dan kawan-kawan lain. Boleh la ni kongsi tips sikit rasanya.

Bak sini langsir tu, koyak langsir nanti bilik tak cantik.

Questions of Kau Kenapa Kiah:


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...